11:11 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Atac în Ansbach

Explozie în Germania de sud: atac terorist sau, totuși, sinucidere

© AP Photo /
În lume
Sa primesc un link scurt
3510

Deocamdată, poliția nu poate numi caracterul și motivele infracțiunii care, în noaptea de luni, a condus la decesul unei persoane și la rănirea a încă 12.

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. În orașul Anbach din landul Bavaria, Germania, în noaptea spre luni a avut loc o explozie. Dispozitivul exploziv a fost declanșat de un cetățean sirian, solicitant de azil, la intrarea pe teritoriul unui centru cultural, în momentul în care acolo se încheiase un concert și mii de spectatori se îndreptau spre casă. Nu trebuie exclusă probabilitatea că explozia din orașul Ansbach, din sudul Germaniei, a fost un atac terorist, a declarat la conferința de presă după cele întâmplate ministrul de interne al Bavariei Johann Hermann.

În urma incidentului, o persoană a decedat, însuși atacatorul, iar 12 au fost rănite.

"Dacă putem afirma cu fermitate că incidentul de azi a fost un atac terorist, va arăta ancheta. Cel puțin, acest lucru nu poate fi exclus", a spus Hermann la conferința de presă.

Șeful MAI al Bavariei a mai adăugat că în rucsacul care aparținea decedatului de 27 de ani, originar din Siria, era suficient material explozibil pentru a ucide și a răni un număr mult mai mare de oameni.

Totodată, după cum a subliniat Hermann, explozia din Ansbach ar fi putut fi pentru sirian, care a încercat anterior de două ori să-și pună capăt zilelor, încă o tentativă de suicid.

Despre el deja se știe că a venit în Germania acum doi ani, dar încercările de a obține statutul de refugiat nu s-au încununat de succes.

Tematic

Munchen: 6 cetățeni străini printre victime. Atacatorul avea o formă de depresie
Tagurile:
nopatea spre luni, 12 răniți, un mort, Ansbach, atac terorist, suicid, explozie, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei