23:29 15 August 2020
În direct
  • EUR19.79
  • USD16.71
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.61
În lume
Sa primesc un link scurt
18 0 0

Acțiunile de protest, care purtau iniţial un caracter pașnic, au degenerat în dezordini. Poliţiştii au împrăștiat demonstranții.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Guvernatorul statului american Carolina de Nord, Patrick McCrory, a anunțat instituirea stării de urgenţă în orașul Charlotte.

În oraş au fost reluate protestele care au început în ajun. Inițial, acțiunea cu participarea câtorva sute de oameni a avut un caracter pașnic, după care a degenerat în haos. Potrivit mass-media, poliția a folosit gaze lacrimogene pentru împrăștierea demonstranților.

Poliția SUA la locul exploziei
© Sputnik / Наталья Селиверстова

"Guvernatorul Patric McCrory a instituit stare de urgenţă la cererea șefului secției de poliție din Charlotte-Mecklenburg. Guvernatorul a mai dispus să fie trimise la Charlotte garda națională a Carolinei de Nord și serviciul de patrulare a drumurilor pentru a acorda ajutor forţelor de ordine locale", se spune în declarațai guvernatorului, publicată pe site-ul oficial.

Acțiunea de protest a început după asasinarea de către polițiști a unui afro-american. O persoană şi-a pierdut viaţa în timpul aceseia.

"Noi putem confirma că avem un rănit. Potrivit ultimei informații pe care o deținem, omul a decedat la spital", a declarat șeful poliției Kerry Patni.

Autoritățile afirmă că poliția nu a fost implicată în incident, autorul împușcăturii fatale fiind un civil.

În urma protestelor au avut de suferit patru polițiști.

"Patru ofițeri ai poliției sunt răniți. Viața lor este în afara oricărui pericol", se spune în comunicatul de pe Twitter al secției de poliție din oraș.

Potrivit raportului poliției, marți seara, colaboratorii forțelor de ordine au observat un bărbat înarmat care a coborât dintr-un automobil, după care a deschis focul asupra acestuia. Bărbatul a decdat la spital din cauza rănilor grave. Persoana ucisă este afro-americanul de 43 de ani Keith Lamont Scott. Polițistul care a tras este și el afro-american.

După acest incident, în oraș au început acțiunile de protest care au avut iniţial un caracter pașnic, dar au degenerat ulterior în dezordini şi ciocniri cu poliţia.

Tematic

Protestul euroscepticilor în Italia: drapelul UE, eliminat de pe toate plajele
Revoluţia Erdogan cuprinde Europa. Zeci de mii de turci protestează în Germania
La Erevan a început operațiunea specială de eliberare a ostaticilor
Tagurile:
arolina de Nord, Patric McCrory, afro-american, situație excepțională, Sharlot, poliție, decedat, Carolina de Nord


Știrile Zilei