11:04 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
31340

Președintele României Klaus Iohannis recunoaște alegerea lui Igor Dodon în calitate de președinte al Republicii Moldova și reafirmă sprijinul ferm al României pentru dezvoltarea pe mai departe a parteneriatului strategic bilateral.

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Președintele României Klaus Iohannis a declarat că ”a luat act de votul exprimat de cetăţenii Republicii Moldova în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale" și spune că "este necesar ca noul Preşedinte să îndeplinească cu înţelepciune şi echilibru mandatul său", se arată într-un comunicat oficial.

Klaus Iohannis a recunoscut rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, în pofida faptului ca Maia Sandu a anunțat despre intenția de a contesta rezultatul alegerilor la Curtea Constitutionala.

Anterior, Igor Dodon a fost felicitat de Vladimir Putin, președintele Federației Ruse care i-a urat succes în activitate și l-a invitat să întreprindă o vizită în Federația Rusă.

”Preşedintele Klaus Iohannis apreciază faptul că singurul drum care poate oferi prosperitate pe termen lung Republicii Moldova este cel al asigurării stabilității politice interne și al implicării responsabile a tuturor factorilor politici și instituționali în continuarea și consolidarea procesului de reforme destinate modernizării statului și susținerii parcursului european, în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova”, se arată în mesajul oficial de la București.

De asemenea, Iohannis a reafirmat sprijinul ferm al României pentru dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic bilateral în vederea continuării proiectelor de cooperare dintre cele două state.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Victor Ponta: doar la români mai ține cu propaganda
Iohannis: România este deschisă dialogului cu Moscova
Tagurile:
recunoaște, alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis, Maia Sandu, Igor Dodon, România


Știrile Zilei