20:50 20 Octombrie 2017
Chişinău+ 14°C
În direct
Tineri ucraineni

Ucraina ar putea rămâne fără "Eurovision"

© REUTERS/ Wolfgang Rattay
În lume
Sa primesc un link scurt
112 0 0

Țara tărăgănează nepermis de mult pregătirea pentru popularul concurs de cântec, de aceea Uniunea Europeană de Radio și Televiziune urmează să decidă la 8 decembrie dacă Eurovision 2017 va fi organizat totuși la Kiev.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Ucraina ar putea fi lipsită de posibilitatea de a organiza Eurovision- 2017 din cauză că "tergiversează organizarea" concursului, transmite RIA Novosti.

Informația a fost confirmată de directorul general interimar al Companiei Naționale de Televiziune a Ucrainei, Aleksandr Harebin. La începutul lunii octombrie, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, ca proprietar al brandului "Eurovision", a avertizat Compania din cauza că ar compromite de fapt pregătirea pentru concurs, a spus Harebin.

Printre motivele unei asemenea decizii sunt "birocrația, imperfecțiunile legislației și atitudinea neglijentă a unor funcționari față de concurs".

Kiev, centrul orașului
© Sputnik/ Мирослав Ротарь

Totodată, Harebin a subliniat că Ucraina nu are acum o rămânere în urmă atât de mare față de programul preconizat — în octombrie, Ucraina a reușit să reducă acest termen de la trei luni la o lună.

Uniunii Europene de Radio și Televiziune va decide în cadrul ședinței din 8 decembrie dacă concursul va avea la Kiev sau nu.

Aproximativ acum o lună, directorul general al Companiei Naționale de Televiziune a Ucrainei, Zurab Alasania, și-a prezentat demisia. El și-a argumentat plecarea prin problemele ce țin de bugetul Companiei, care prevăd investirea unor mijloace importante în organizarea concursului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Pe cine recomandă Kirkorov la Eurovision din partea Moldovei
Surpriză: "Eurovision - 2017" ar putea avea loc în Rusia, nu în Ucraina
Locuitorii din Odesa au invitat ”Eurovisionul” la ei
Tagurile:
Aleksandr Harebin, Tărăgănare, pregătire, Eurovision, concurs, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei