20:51 20 Octombrie 2017
Chişinău+ 14°C
În direct
Moneda Euro

Italia declanşează colapsul UE

© Sputnik/ Руслан Кривобок
În lume
Sa primesc un link scurt
26410

Germania este singurul stat care beneficiază de existenta Euro, din acest motiv toate celelalte state din Uniunea Europeană trebuie să organizeze referendumuri pentru a renunța la moneda unică europeană. Declarația aparține vicepreședintelui Camerei Deputaților din Italia.

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Italia și alte state UE trebuie să organizeze referendumuri privind renunțarea la moneda comună a zonei euro, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaţilor din Italia, Luigi Di Maio, comunică Sputniknews.ro.

FMI
© Sputnik/ Наталья Селиверстова

Nu ar trebui să luăm decizii în locul cetățenilor, trebuie să le dăm posibilitatea de a decide în privința respingerii Euro. Sper că va fi posibil pentru celelalte state din zona euro să organizeze referendumuri cu privire la soarta ulterioară a Euro", a precizat Di Maio, unul dintre liderii partidului Mişcarea de 5 Stele din Italia.

Luigi Di Maio a subliniat că din momentul intrării în zona Euro, Italia a pierdut aproximativ 25% din bogăția națională.

Acesta a adăugat că ”Germania este singurul stat care beneficiază de existenţa Euro, în timp ce alți membri ai UE au numai pierderi economice din cauza monedei unice”.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Parlamentul UE a stopat negocierile privind aderarea Turciei la Comunitate
O țară din UE nu are propria sa economie: dezvăluirile președintelui
Tagurile:
Moneda Euro, euro, zona euro, economie, Camera Deputaţilor, UE, Luigi Di Maio, Italia, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei