08:12 23 Ianuarie 2018
Chişinău-6°C
În direct
Klaus Iohannis

Iohannis a enumerat la CSAT aşteptările pe care le are de la Republica Moldova

© Photo: www.presidency.ro
În lume
Sa primesc un link scurt
16630

În cadrul şedinţei de marți a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din România s-a discutat despre relaţia României cu Republica Moldova, parcursul european al țării noastre şi preşedinţia lui Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că nu crede că Igor Dodon vrea să întrerupă drumul european al Moldovei şi a subliniat că aşteaptă reforme "substanţiale" în ţara vecină, comunică Administraţia Prezidenţială, potrivit Sputniknews.ro.

În şedinţa CSAT s-a discutat despre strategia de acţiune pe termen lung privind relaţia României cu Republica Moldova. Preşedintele Iohannis a reiterat faptul că relaţia dintre România şi Republica Moldova trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai pragmatică şi mai previzibilă.

Totodată, a fost creionat un plan de acţiuni privind abordarea strategică a relaţiei României cu Republica Moldova.

"Obiectivul nostru strategic este integrarea europeană a Republicii Moldova, adică susţinerea orientării clare, ireversibile a Republicii Moldova spre Uniunea Europeană şi a conectării pro-europene a Chişinăului, cu o democraţie solidă, proces în care România poate şi trebuie să joace rolul principal", a declarat Iohannis.

Pentru implementarea planului de acţiuni, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că va fi creat un grup de lucru interinstituţional sub coordonarea Administraţiei Prezidenţiale, care va începe să lucreze în cel mai scurt timp.

De asemenea, preşedintele Iohannis a precizat că nu se referă la diferite personalităţi din statul vecin atunci când vine vorba despre drumul european al ţării.

"Nu ne-am referit la diferite personalităţi din Republica Moldova, ne referim la un proces foarte necesar de clarificare a proiectelor şi abordărilor din partea României referitor la Moldova", a precizat Iohannis.

Şeful statului român a încheiat spunând despre Igor Dodon că "va înţelege şi dânsul încet-încet cum se procedează între preşedinţi".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Iohannis: România este deschisă dialogului cu Moscova
Situația din Moldova va fi discutată la Consiliul Suprem de Apărare din România
Jurnalist: cine nu-l pupă pe Iohannis, e agent al Moscovei
Tagurile:
Dodon, președinte, Iohannis, plan, strategie, Europa, UE, Klaus Iohannis, Igor Dodon, Republica Moldova, România
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei