01:33 17 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.38
  • USD17.87
  • RUB0.23
  • RON4.34
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
5600

Congresul SUA a adoptat un proiect de lege care presupune înființarea unui grup interinstituțional specializat în identificarea “influenței secrete a Rusiei”.

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Un capitolul cu privire la grupul special de lucru a fost inclus în legea cu privire la finanțarea serviciilor de informații pentru anul 2017. În favoarea documentului au votat 390 de congresmeni, iar împotriva — 30, transmite RIA Novosti.

În documentul în care se vorbește despre "contracararea acțiunilor Rusiei de influențare a poporului și guvernului", figurează astfel de sintagme precum "manipularea presei" și "finanțarea agenților de influență".

Președintele Rusiei Vladimir Putin
© AFP 2021 / Ria Novosti/ Mikhail Klimentyev

Autorii inițiativei propun să fie incluși în componența grupului special reprezentanții ai oficiului directorului Agenției Naționale de Securitate, ai Ministerului Justiției, Finanțelor, Energeticii, Departamentului de Stat și FBI.

Grupul urmează să-și prezinte anual rapoartele de activitate în fața Congresului. În afară de aceasta, va trebui să raporteze despre acțiunile întreprinse la inițiativa grupului de lucru.

Proiectul de lege presupune alocarea serviciilor de securitate a peste 70 milioane de dolari în anul 2017. Documentul urmează să fie examinat în Senat, iar în cazul aprobării sale, va ajunge pe masa președintelui.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Putin despre rezoluția UE: vreau să felicit jurnaliștii de la Sputnik și RT
De ce se tem europarlamentarii de „Sputnik” și „RT”
Tagurile:
Agenți, influență, manipulare, securitate, Rusia, FBI, CIA, Rusia, SUA

Știrile Zilei