03:12 23 Septembrie 2017
Chişinău+ 12°C
În direct
Maternitate

Polonia: compensații pentru femeile care vor da naștere copiilor cu dizabilități

© Sputnik/ Игорь Зарембо
În lume
Sa primesc un link scurt
4310

Guvernul Poloniei a aprobat o decizie care lovește puternic în mișcarea pro-avort. Astfel, pentru a fi determinată stoparea avorturilor, femeile din Polonia care aleg să dea naștere unor copii depistați cu dizabilități, vor beneficia de un bonus substanțial din partea statului și de mai multe facilități.

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. În Polonia, statul va oferi un bonus de 4000 de zloți (930 de euro) femeilor care aleg să dea naștere unor copii depistați cu boli grave sau cu handicapuri, transmite Sputniknews.ro.

Stop avort, Polonia
© Sputnik/ Владимир Песня

Femeile care nasc acești copii vor avea și prioritate la diverse tratamente speciale, vor avea acces la medicamente costisitoare sau la diverse terapii de grup pentru reabilitare.

Parlamentul de la Varșovia a adoptat hotărârea cu majoritate absolută de voturi, la propunerea partidului Lege și Justiție aflat la guvernare, formațiune care militează pentru stoparea avorturilor în această țară majoritar catolică.

Decizia de a le fi acordată suma de aproape 1000 de euro femeilor care acceptă să nască copii cu probleme de sănătate vine în sprijinul mișcării anti-avort din Polonia, susținută intens de Biserică.

„Este vorba de un important ajutor dat familiilor în dificultate", a comentat, după votul din Parlament, un lider al formațiunii Lege și Justiție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Patriarhul Kiril cere interzicerea avorturilor în Rusia
Mitropolitul Vladimir: naşteţi copii, apăraţi valorile familiei
Tagurile:
Nașteri, avort, biserică, lege, copii, Parlament, Varșovia, Polonia
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei