10:54 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
7710

Candidatul de extremă dreapta în alegerile prezidențiale din Austria, Norbert Hofer, își dorește relații mai strânse cu Vladimir Putin, după ce a acuzat cancelarul german Angela Merkel că a adus pagube Europei, acuzând-o de promovarea unei politici migraționiste falimentare.

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Hofer este candidatul formațiunii populiste și anti-imigrație, Partidul Libertății din Austria și şi-a făcut publică poziția în timpul dezbaterilor cu fostul președinte al Partidului Verzilor, Alexander Van der Bellen, scrie publicația britanică Sunday Express, citată de ro.sputnik.md.

Candidatul de dreapta a declarat că pledează pentru o relație mai apropiată cu țările din Europa de Est și o cultivare a bunelor relații cu Moscova.

"Ea (Merkel n.r.) a provocat daune considerabile Europei atunci când a deschis frontierele pentru refugiați, iar ca rezultat sute de mii de refugiați, inclusiv teroriști, au pătruns în Austria", a declarat Hofer.

Cu toate acestea, el respinge idea părăsirii Uniunii Europene, afirmând că se va concentra pe o dezvoltare pozitivă a blocului.

Astăzi, 4 decembrie, în Austria au loc alegeri repetate, după ce Curtea Constituțională a anulat rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tagurile:
repetate, refugiaţi, Merkel, alegeri prezidenţiale, Norbert Hofer, Austria, Rusia


Știrile Zilei