15:55 16 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD16.69
  • RUB0.27
  • RON4.16
  • UAH0.64
Barack Obama

Un gest disperat: “Obama vrea să trântească ușa înainte de plecare”

© AFP 2018 / YURI GRIPAS
În lume
Sa primesc un link scurt
18503

Reprezentanții Consiliului Federal al Rusiei califică introducerea noilor sancțiuni împotriva Rusiei drept un gest disperat al actualului președinte american, la sfârșitul mandatului său.

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik. Prim-vicepreședintele comitetului pentru probleme internaționale a Consiliului Federal, Vladimir Djabarov, consideră că președintele SUA, Barack Obama, vrea să "trântească ușa" la sfârșitul mandatului său, anunță RIA Novosti.

Ministerul de Finanțe al SUA a extins lista de restricții pentru companiile rusești și persoanele fizice, în legătură cu situația din Ucraina. În listă au fost introduse șapte cetățeni ruși, opt organizații și două petroliere — „Mareșalul Jukov" și „Stalingrad".

SUA introduce noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru că Obama se mai află în funcțiune. El vine cu noi motive doar pentru a ”trânti ușa” înainte de plecare, a menționat Djabarov.

Din aceste motive mai continuă politica de sancțiuni împotriva Rusiei, autorizarea livării de armament către opoziția din Siria, interzicerea exploatărilor resurselor în Arctica.

"Se crează impresia că Obama nu își încheie, ci doar își începe mandatul de președinte, făcând tot posibilul pentru a îngheța și a înrăutăți relațiile cu Rusia", a declarat senatorul.

El nu a exclus că îmbunătățirea relațiilor dintre SUA și Federația Rusă va fi posibilă doar odată cu venirea administrației Donald Trump.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Cât a cheltuit Obama pentru odihnă în timpul mandatului său
Obama sugerează că Rusia l-ar favoriza pe Trump
Tagurile:
Ucraian, sancțiuni, Consiliului Federal, Vladimir Djabarov, Barack Obama, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei