09:39 24 Septembrie 2017
Chişinău+ 13°C
În direct
Viscol puternic și temperaturi scăzute în România

Nu a mai ajuns la spital şi a născut printre nămeţi

© Photo: radioconstanta.ro
În lume
Sa primesc un link scurt
44920

O tânără din judeţul Constanţa, România, a născut un băieţel în noaptea de 7 ianuarie, doar că nu la spital, ci în şenileta care venise s-o preia.

CHIŞINĂU, 8 ian — Sputnik. Copilul n-a mai dorit să aştepte şi a venit pe lume tocmai când drumurile au fost blocate de nămeţii enormi.

Tânăra mamă a născut pe drumul dintre Dobromir și Băneasa, în șenilata care venise să o preia pentru a o duce la Spitalul de la Băneasa.

Utilajul salvator a rămas blocat, la șase kilometri de Băneasa, când venea dinspre Dobromir, precizează ziuaconstanta.ro.

Femeia a născut asistată de doi paramedici din șenilată și de conducătorul acesteia coordonați, prin telefon, de medicul de la Serviciul Județean de Ambulanță al Județului Constanța. În ciuda condiţiilor extreme, copilul s-a născut perfect sănătos.

Ger
© Sputnik/ Алексей Мальгавко

Toţi cei de faţă au decis, pe loc, să-i de băieţelului numele Ionuț Andrei. Ionuț pentru că este născut în ziua sfântă a Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Andrei de la Sfântul Apostol Andrei.

Ambulanța a ajuns la şeniletă abia dimineaţa, la ora 06.00. Acolo se mai afla o gravidă. Ambele au fost luate cu ambulanța și transportate la Spitalul de la Băneasa.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Autocar cu moldoveni blocat în nămeți, în România
Tagurile:
Băneasa, băieţel, Ionuț Andrei, nămeţi, născut, tânără, Constanța, România
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei