01:29 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Klaus Iohannis

Președintele României a ieșit la protest. Ce a declarat Iohannis

© Photo : www.presidency.ro
În lume
Sa primesc un link scurt
România cuprinsă de proteste (23)
40121

În jur de 10 mii de persoane au protestat, duminică, la București, față de proiectul grațierii și față de modificarea Codului Penal al României.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a mers duminică în Piața Universității din București, unde circa 10 mii de persoane s-au adunat pentru a protesta față de proiectul grațierii și față de modificarea Codului Penal.

„Am venit în Piața Universității ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept. Așa ceva nu se poate admite”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Digi24. 

„Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele român a fost aplaudat, iar participanții la marș au scandat „Avem preşedinte”, „Iohannis e cu noi” și „România cere — fără graţiere”.


Тема:
România cuprinsă de proteste (23)

Tematic

La Washington au loc proteste anti-Trump
Ministerul Educației, speriat de proteste: ce le-a promis pedagogilor
Tagurile:
Piața Universității, Parlament, legea amnistiei, proteste, București, Klaus Iohannis


Știrile Zilei