00:14 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.07
  • USD18.34
  • RUB0.23
  • RON4.16
  • UAH0.66
În lume
Sa primesc un link scurt
173 0 0

Rusia și-a făcut din rachetele de croazieră Kalibr arma principală pentru forțele maritime cu rază lungă de acţiune. Aceste rachete oferă Rusiei oportunități enorme care ridică o mare îngrijorare în Statele Unite ale Americii.

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. Rachete de croazieră Kalibr reprezintă un mare avantaj pentru forțele navale rusești, transmite Sputniknews.ro, citând revista The National Interest.

Rachetele Kalibr sunt o armă puternică care provoacă o mare îngrijorare în Statele Unite ale Americii. Complexul de rachete Kalibr include mai mult de zece versiuni care diferă în ceea ce înseamnă modul în care sunt lansate, domeniul de aplicare, natura ţintelor și viteza.

Lansarea rachetelor de croazieră de pe o corabie militară aparținând Federației Ruse
© Photo : Ministerul Apărării al Federației Ruse

Cu o lungime de șase până la nouă metri, aceste rachete pot fi echipate cu focoase conventionale sau nucleare. Submarinele rusești sunt echipate cu rachete Kalibr. Aceste rachete puternice sunt instalate şi pe fregate. În general, rachetele de croazieră sunt eficiente nu doar atunci când sunt lansate de pe vase mari.

Doar Statele Unite şi Marea Britanie au rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, sistemul Tomahawks.

„Rusia a demonstrat că poate utiliza numeroase vase mici pentru implementarea armei cu rază lungă de acțiune, un exemplu de o structură de putere "distribuită". Ideea este că într-o perioadă de creştere a armelor letale şi a rachetelor cu rază lungă de acţiune, ar putea fi mai înţelept ca puterea de foc să se răspândească pe mai multe platforme mai mici, în loc să se pună toate ouăle într-un singur coş larg, costisitor și vulnerabil", scrie publicaţia americană.

The National Interest scrie că programul SUA care alocă puterea de luptă cu utilizarea navelor în zona de coastă se confruntă cu mari dificultăți. În plus, potrivit revistei, navele americane din de coastă nu sunt echipate cu rachete puternice precum Kalibr care pot fi montate chiar și pe escortă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Tematic

Racheta rusească supranumită de NATO „Satan 2", nu poate fi doborâtă
Rusia amplasează la Kaliningrad sistemele de rachete balistice Iskander
Tagurile:
Kalibr, Tomahawks, rachetă, nave, America, Rusia, Marea Britanie, Rusia, SUA


Știrile Zilei