20:32 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
În lume
Sa primesc un link scurt
10520

Agenția de știri France Presse relatează că Hassan Rohani l-a învinuit pe Trump de susținere a terorismului.

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Sâmbătă, într-un discurs la televiziunea națională liderul Iranului, Hassan Rohani, l-a acuzat pe omologul său american că susține grupările teroriste din Siria, scrie Agerpres citând AFP.

Atacul cu rachete de croazieră, care s-a petrecut vineri, asupra aeroportului militar din Siria a provocat indignarea liderului de la Theran. El consideră nedreaptă decizia pe care a luat-o președintele american deoarece în acest fel va alimenta și mai mult mișcările teroriste din regiune. Acest fapt contravine total decalarațiilor făcute de Trump în alegerile prezidențiale unde afirma că va depune eforturi pentru a colabora cu toți actorii internașionali pentru a pune capăt războiului din Siria.

''Acest domn (Donald Trump, nota red.) care a preluat puterea în SUA pretinde că vrea să combată terorismul, dar acum toate grupările teroriste din Siria sărbătoresc după atacul american. Dacă spuneați adevărul (afirmând în campania electorală americană că vreți să luptați împotriva terorismului), de ce prima voastră acțiune a fost să-i ajutați pe teroriști? De ce ați atacat armata siriană care este în război cu teroriștii?'', a adăugat Rohani.

Responsabilii iranieni au insistat asupra faptului că Damascul a procedat la dezarmarea sa chimică, însă nu s-a întâmplat, în opinia lor, și în cazul grupărilor armate rebele și jihadiste.

Președintele Rohani a mai spus că, după ''agresiunea'' americană împotriva Siriei, Iranul trebuie ''să se pregătească pentru orice eventualitate''. ''Nu știm ce pregătesc noii lideri americani pentru regiune'', a conchis Rohani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Trei militari turci morți în Siria, după un atac al aviației ruse împotriva ISIS
Premieră: Rusia și Turcia acționează cot la cot în războiul din Siria
Siria ar putea fi împărțită în trei zone de influență
Patriarhul Kiril: Acțiunile teroriștilor din Siria nu pot avea nicio scuză
Tagurile:
ISIS, terorism, Statul Islamic, Hassan Rouhani, Donald Trump, Teheran, Damasc, Siria, Iran, SUA


Știrile Zilei