01:47 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
În lume
Sa primesc un link scurt
4320

Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că SUA ar putea să lovească din nou Siria cu un atac cu rachete, scrie tabloidul britanic Sun

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat într-un interviu pentru Sun că prin acțiunile din Siria, SUA au transmis un semnat comun și explicit al Occidentului și că Washingtonul ar putea să repete acest atac, informează RIA Novosti.

Ministrul a mai spus că intenționează să conlucreze cu SUA și cu țările din formatul G7 pentru a se „axa aspra finalizării războiului și reconstrucției Siriei. Potrivit lui, atacul american cu rachete asupra Siriei a schimbat esențial lucrurile în țara respectivă.

Anterior Johnson și-a contramandat vizita la Moscova. El a declarat că prioritatea sa la ora actuală este pregătirea pentru întâlnirea G7 și organizarea unei întâlniri cu „partenerii care gândesc la fel" pentru a discuta următorii pași în Siria. Ziarul Sunday Times a scris că ministrul s-a ocupat de asta pe parcursul întregului week-end.

Sâmbătă Johnson a mai declarat că a discutat despre toate planurile sale cu omologul său american, Reks Tillerson. Oficialul de la Washington, a menționat ministrul britanic, va vizita Moscova și va aduce la cunoștința autorităților ruse poziția coordonată a Occidentului privind situația din Siria.

Presa britanică a scris că la următoarea întâlnire G7 Johnson va insista asupra înăspririi sancțiunilor antirusești și solicitării ca Moscova să înceteze să mai sprijine regimul lui Assd, din cauza recentului cu armă chimică. De asemenea, oficialul britanic va cere adoptarea unei declarații comune în legătură cu acest caz.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Ținta este președintele Siriei, iar SUA nu mai face un secret din asta
Rusia a suspendat acordul cu SUA privind prevenirea incidentelor aeriene
Teroriștii SI au atacat militarii sirieni simultan cu atacurile SUA - surse
Tagurile:
Tomahawks, Atac, Război, Rachete, G7, Boris Johnson, Siria, Marea Britanie, Rusia, SUA


Știrile Zilei