04:41 22 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Serghei Lavrov și Donald Trump

Putin face haz pe seama haosului și "schizofreniei politice" din SUA

© Photo : RUSSIAN FOREIGN MINISTRY
În lume
Sa primesc un link scurt
52 0 0

Președintele rus Vladimir Putin a comentat acuzațiile cu privire la faptul că președintele american, Donald Trump, i-a oferit informații secrete ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, în timpul întrevederii lor de la Washington.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Vladimir Putin a afirmat că Rusia este pregătită să furnizeze Congresului SUA transcrierea discuțiilor dintre Trump și Lavrov dacă Washingtonul consideră că acest lucru este adecvat, informează Sputnik International.

"Dacă administrația americană consideră adecvat, suntem pregătiți să furnizăm Senatului și Congresului Statelor Unite transcrierea discuțiilor dintre Lavrov și Trump", a spus Putin.

El a precizat că acest lucru este posibil numai "dacă administrația americană o dorește". Între timp, adjunctul lui Putin, Yuri Ushakov, a comentat declarația presedintelui rus. El a spus că nu au existat înregistrări sonore la discuțiile dintre Trump si Lavrov, ci doar transcrieri.

Comentariul a venit după ce Washington Post a scris că Trump i-a oferit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, și ambasadorului rus Serghei Kislyak informații despre un atentat terorist ce urma să fie realizat cu ajutorul unui laptop introdus la bordul avionului. Informațiile au provenit de la un partener american printr-un acord de partajare a informațiilor.

Putin a făcut glume pe seama faptului că Lavrov nu a împărtășit cu el și cu serviciile de informații rusești niciun fel de informații secrete provenite de la Donald Trump.

"Este foarte rău, trebuie să-i aplic o mustrare lui Lavrov", a glumit Putin.

El a spus că, în SUA, "schizofrenia politică" i-a amploare în contextul unor astfel de pretenții media.

"Schizofrenia politică i-a amploare în Statele Unite. Nu pot explica astfel de acuzații împotriva actualului președinte, cum că i-ar fi dezvăluit anumite secrete lui Lavrov", a declarat Putin.

Potrivit președintelui rus, cei care le răspândesc astfel de zvonuri sunt fie proști, fie periculoși și dăunează Statelor Unite. Situația din SUA este în haos din cauza sloganurilor anti-ruse, a declarat Putin.

Cu toate acestea, Rusia nu se amestecă în afacerile interne ale SUA și nu intenționează să facă acest lucru, a subliniat Putin.

Consilierul pentru Securitatea Națională, Herbert Raymond McMaster, a subliniat că Trump nu a deconspirat nici o sursă de informații în cadrul discuției de la Casa Albă de săptămâna trecută cu Serghei Lavrov. Cei doi oficiali au vorbit despre amenințările organizațiilor teroriste, inclusiv amenințările la adresa aviației.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat acuzațiile drept "absurde".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Tematic

Putin: „Suntem gata să ne apărăm țara. E nevoie de o cooperare în numele păcii”
Lavrov a discutat în SUA perspectivele întâlnirii Putin - Trump
Trump a declarat că vrea să se împace cu Putin și Rusia
Tagurile:
schizofrenie, transcriere, informații secrete, discuții, lavrov, haos, Trump, întrevedere, Vladimir Putin, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei