07:10 24 Mai 2018
Chişinău+ 16°C
În direct
Economie - foto simbol

Țara cu cel mai mare număr de bogați. Vă dăm un indiciu: nu este Moldova

© Fotolia / violetkaipa
În lume
Sa primesc un link scurt
17110

Există o țară în care numărul oamenilor avuți a crescut de aproape două ori în ultimul deceniu

CHIȘINĂU, 20 iun — Sputnik. China înregistrează o creștere economică extrem de rapidă, iar odată cu aceasta sporește și numărul persoanelor înstărite din această țară, potrivit dcnews.ro.

Un studiu elaborat de Bain Consulting și China Merchants Bank arată că în 2016 erau 1,6 milioane de chinezi cu active investibile de cel puțin 10 milioane yuani (1,47 milioane dolari), față de 180 de mii de persoane în 2006.

Valoarea totală a averilor private a ajuns la 165 de mii de miliarde de yuani în 2016, după ce a crescut cu 21% anual în 2014 — 2016.

Potrivit studiului, avuția privată a Chinei este concentrată în marile orașe și zonele de coastă. Totuși, acum 22 de provincii chineze au cel puțin 20 de mii de persoane înstărite. Majoritatea respondenților declară că prioritățile lor sunt "păstrarea averii" și "moștenirea averii", pe când în 2009 jumătate din persoanele înstărite intervievate au declarat că principalele lor obiective sunt "crearea de avere" și "calitatea vieții".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Tematic

În 2017, statul îi va jăcmăni pe cei săraci, iar cei bogați vor huzuri
Tagurile:
bogați, Yuani, averii, economie, China
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei