16:48 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Schengen Visa

Atenție moldoveni: Viza Schengen se schimbă

© Sputnik / Sergei Kirkach
În lume
Sa primesc un link scurt
190830

Actualul autocolant de viză, care se află în circulație deja de mai bine de 20 de ani, s-a compromis prin incidentele grave de contrafacere și fraudă.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Uniunea Europeană va schimba designul vizelor Schengen. Decizia a fost luată pentru spori gradul de securitate al vizelor. 

Potrivit deciziei Consiliului UE, este nevoie de adoptarea regulamentului designului general pentru vize, în scopul prevenirii falsificării acestora. 

„Actualul autocolant de viză, care se află în circulație deja de mai bine de 20 de ani, s-a compromis prin incidentele grave de contrafacere și fraudă“, se spune într-o declarație a Consiliului UE.

Totodată, a fost comunicat că modificările nu se vor referi la Irlanda și Marea Britanie, dar la cererea acestor țări, le vor fi oferite informațiile tehnice necesare cu privire la formatul vizelor lor naționale.

 Regulamentul trebuie să fie aprobat de către Consiliul și Parlamentul European, după care acesta va fi plasat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Decizia va intra în vigoare din a douăzecea zi de la data publicării. Țările UE vor trebui să introducă vizele nu mai târziu de 15 luni de la adoptarea modificărilor.

În prezent viza Schengen este necesară pentru vizitarea a 26 de țări: Austria, Belgia, Ungaria, Germania, Grecia, Danemarca, Islanda, Spania, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Franța, Republica Cehă, Elveția, Suedia, Estonia.

Cetățenii Republicii Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize în spațiul UE. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Tematic

Crește taxa pentru viza egipteană
Ne pregătim de sezonul estival: în ce ţări putem merge fără viză
Tagurile:
viza Schengen, pașaport, UE
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei