09:51 12 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.21
  • USD17.34
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Legume - foto de arhivă

Embargoul rusesc are consecințe dramatice asupra economiei Uniunii Europene

© Sputnik / Yakov Andreev
În lume
Sa primesc un link scurt
152 0 0

Mai multe sectoare ale agriculturii Uniunii Europene nu au reușit să-și revină după contramăsurile impuse de Rusia ca răspuns la sancțiunile occidentale antirusești, a anunțat Comisia Europeană

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. Contramăsurile introduse de Moscova ca răspuns la sancțiunile occidentale antirusești au avut un impact puternic asupra sectorului agricol al UE, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

„Embargoul a avut cu siguranță un impact asupra exporturilor agroalimentare ale UE în Rusia. Acestea au scăzut de la aproximativ 11,8 miliarde euro în 2013 la 5,6 miliarde euro în 2016”, potrivit raportului.

Înainte de introducerea embargoului, Rusia era a doua mare piață de desfacere pentru produsele agricole din UE. Datele de la sfârșitul lunii mai arată că Moscova este pe locul al cincilea printre cei mai mari importatori de produse alimentare din UE, după Statele Unite.

Un decret al lui Vladimir Putin, semnat pe 6 august 2014, interzice importul în Rusia a unor anumite tipuri de materie primă, produse agricole și alimentare din țările care au adoptat sancțiuni antirusești și anume Statele Unite, Uniuena Europeană, Canada, Australia și Norvegia.

Tematic

Donald Trump a semnat legea privind noile sancțiuni antirusești
Senatul a aprobat înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei
Rusia ar putea răspunde astfel la noile sancțiuni ale SUA
Tagurile:
consecințe, economie, Comisia Europeană, raport, sancțiuni, embargou, UE, Rusia


Știrile Zilei