16:40 21 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.33
  • USD16.66
  • RUB0.26
  • RON4.15
  • UAH0.63
Joc pe telefonul mobil - foto de arhivă

Pietonii vor fi amendați dacă vor traversa strada cu ochii în telefonul mobil

© REUTERS / Chris Helgren
În lume
Sa primesc un link scurt
9710

Măsura va intra în vigoare din luna octombrie și urmărește să reducă numărul accidentelor provocate de pietonii neatenți

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. Legea "pietonilor distrați" a fost adoptată în Honolulu, capitala statului american Hawaii, și interzice consultarea unor dispozitive electronice mobile în timpul traversării străzii, potrivit avocatoo.ro, care face referire la CNN.

Legea respectivă a fost elaborată în urma unei inițiative a Asociației de siguranță a autostrăzilor guvernamentale din regiunea respectivă. Anterior, Asociația a raportat o creștere de 11 la sută în anul 2016 față de anul 2015 a deceselor pietonilor, cauzate de "distragerea atenției determinată de utilizarea crescândă a tehnologiei smartphone".

Documentul urmează să intre în vigoare din 25 octombrie. Astfel, persoanele care vor fi surprinse uitându-se pe dispozitive electronice mobile în timp ce traversează strada, vor fi sancționate cu o amendă cuprinsă între 15 și 35 de dolari, la prima abatere, urmând ca aceasta să crească de la 35 la 99 de dolari în caz de recidivă.

Legea nu prevede sancțiuni și pentru apelurile telefonice la serviciile de urgență.

Totodată, potrivit sursei, legea nu interzice vorbitul la telefon în timpul traversării unei străzi sau privitul pe ecran atunci când deținătorul dispozitivului se află pe trotuar.

Tematic

Transportarea telefonului mobil la bordul avionului ar putea fi contra plată
În Thailanda șoferilor li s-a interzis să prindă pokemoni
Tagurile:
dispozitive electronice mobile, Honolulu, interzice, lege, amendă, pietoni, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei