21:04 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
În lume
Sa primesc un link scurt
26810

Donald Trump s-a arătat satisfăcut de decizia pe care a luat-o liderul Nord-Coreean, Kim Jong-Un

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a salutat decizia liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, de a renunța la lansarea de rachete balistice în direcția insulei Guam, unde se află baza militară americană Andersen și baza navală Apra Harbor.

Trump a calificat drept „înțeleaptă” decizia lui Kim Jong-Un.

„Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a luat o decizie înțeleaptă și întemeiată. Alternativa ar fi fost una catastrofică și inacceptabilă", a scris Trump pe pagina sa de Twitter.

Recent, în timpul inspectării forțelor armate, Kim Jong-un a declarat că „este dispus să-și schimbe poziția față de comportamentul ridicol al americanilor", recomandându-le „să cântărească toate avantajele și dezavantajele situației create" și „să înțeleagă că o confruntare este în detrimentul ambelor părți".

„Pentru diminuarea tensiunii și pentru prevenirea unor ciocniri militare, SUA trebuie să înceteze orice provocări și să ne lase în pace", a declarat Kim Jong-un.

Situația din peninsula Coreeană a devenit încordată după o serie de schimburi de replici între Coreea de Nord și SUA. Autoritățile de la Phenian au promisă să lanseze rachete balistice asupra insulei Guam, unde se află obiective militare americane. La rândul său, Trump a promis că în cazul unui atac din partea nord-coreenilor, „se va întâmpla ceva ce lumea nu a mai văzut".

Tematic

Militarii nord-coreeni, gata de un eventual atac asupra SUA
Serghei Lavrov: Riscul unui război SUA-Coreea de Nord este mare
Tagurile:
Twitter, Trump, război nuclear, arme nucleare, Kim Jong Un, Donald Trump, Coreea de Nord, SUA


Știrile Zilei