01:10 20 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.46
  • USD16.84
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.64
Flamingo la Ialomița

Câteva păsări Flamingo au apărut pe lacurile din România

© Facebook / Societatea Ornitologica Romana
În lume
Sa primesc un link scurt
10930

În județul Ialomița, România, a fost observat un grup de șase păsări flamingo

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Potrivit Societății Ornitologice Române (SOR), păsările se aflau pe lacul Fundata, la 25 de kilometri de Slobozia. Este prima observație a acestei specii în România, în 2017. 

bufniţă
© RIA Novosti . Alexandre Kovalev

Anul trecut specia a fost observată de mai multe ori. În 2016, la Vadu, participanții la Expediția Națională SOR au descoperit 4 exemplare adulte, iar mai apoi au fost văzute altele și la Techirghiol și la Balta Albă. Observația din județul Ialomița a fost făcută de o echipă a SOR care revenea de la conferința de presă din Slobozia. 

Păsările flamingo preferă habitatele cu întindere mare de apă de adâncime redusă, respectiv 30-50 cm, unde caută hrana în mâl cu ajutorul ciocului. Se hrănesc în special cu nevertebrate de toate genurile pe care le filtrează cu ciocul din mâlul de pe fundul lacurilor. Culoarea roz o capătă datorită cantității mari de carotenoizi pe care o dobândesc datorită consumului crustaceelor capturate de pe fundul lacurilor cu apă salmastră sau sărată. 

Flamingo roz este cea mai răspândită specie din familia păsărilor flamingo. Ea poate fi întâlnită în Africa, sudul Asiei, coasta Pakistanului și Indiei și sudul Europei: Spania, Albania, Turcia, Grecia, Cipru, Portugalia, Italia și regiunea Camargue din Franța. 

 

Tematic

Alarmant: zece la sută dintre toate păsările lumii, pe cale de dispariție
În 2018, va apărea primul aeroport pentru păsări din lume
Tagurile:
Ilomița, flamingo, păsări, România
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei