05:16 21 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.52
  • USD16.88
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64
Kim Jong-un

Dezvăluiri: De ce Kim Jong-un ar avea nevoie de arme nucleare

© Sputnik / Илья Питалев
În lume
Sa primesc un link scurt
39120

Coreea de Nord trebuie să se înarmeze cu avantaj pentru a fi capabilă să „riposteze cu o lovitură nucleară la care SUA nu vor putea rezista”, a declarat Kim Jong-un, citat de agenția de presă sud-coreeană Yonhap.

CHIȘINĂU, 16 sept — Sputnik. Phenianul va continua să dezvolte arme nucleare până când va fi pregătită să declanșeze o ripostă masivă contra Statelor Unite, potrivit președintelui nord-coreean Kim Jong-un, citat de agenția sud-coreeană Yonhap, scrie Sputnik France.

„Este necesar să continuăm și să ameliorăm progresiv calitatea puterii noastre militare pentru a putea riposta cu o lovitură nucleară la care Statele Unite nu vor putea rezista”, a declarat Kim Jong-un, adăugând că țara sa a finalizat, practic, crearea forțelor sale nucleare, potrivit mass-media.

Kim Jong-un a mai subliniat, potrivit Yonhap, că obiectivul Coreei de Nord este de a ajunge la un echilibru de forțe cu Statele Unitepentru a determina Washingtonul să abandoneze posibilitatea unei soluții militare în rezolvarea problemelor.

„Trebuie să demonstrăm în mod clar marii puteri a șovinilor modul în care statul nostru își atinge obiectivul de a-și completa forțele nucleare în ciuda unor sancțiuni fără precedent", a declarat Kim Jong-un, citat de mass-media din Coreea de Sud.

Coreea de Nord a confirmat că a efectuat vineri o lansare a unei rachete balistice Hwasong-12. Aceasta a survolat Japonia și a atins o altitudine de 800 de kilometri și a parcurs 3700 de kilometri, după care a căzut la 2000 de insula japoneză Hokkaido. Lansarea a avut loc sub controlul personal al lui Kim Jong-un, potrivit agenției KCNA. Astfel, Phenianul „a testat performanțele unei rachete balistice strategice de rază medie și lungă de acțiune”, a notat liderul nord-coreean.

Această lansare a intervenit la trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a impus noi sancțiuni Phenianului pentru cel de-al șaselea test nuclear.

Tematic

Rusia elaborează proiecte trilaterale cu Coreea de Nord și Coreea de Sud
(VIDEO) Submarinul nuclear al SUA a ajuns în Coreea de Sud
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică: a treia oară în doar două săptămâni
Coreea de Nord a acuzat SUA de tentativa de omor a lui Kim Jong-Un
Tagurile:
are nevoie, socant, dezvaluiri, de ce, detalii, arme nucleare, Yonhap, Kim Jong-un, Corea de Nord
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei