03:24 17 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.38
  • USD17.87
  • RUB0.23
  • RON4.34
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
11620

Una din cele mai mari companii străine din Republica Moldova se confruntă cu probleme din cauza referendumului din Catalonia

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Una din cele mai mari companii străine prezente pe piața din Republica Moldova se confruntă cu probleme din cauza intenției Cataloniei de a ieși din componența Spaniei.

E vorba de Gas Natural Fenosa, care își are oficiul central în Barcelona, Catalonia. Compania urmează să decidă astăzi, în cadrul Consiliul de Director, asupra unei eventuale schimbări a sediului, în cazul în care Catalonia își va declara independența, potrivit El Pais.

O decizie similară ar urma să ia și alte mari companii, precum Catalana Occidente și CaixaBank, una din cele mai mari bănci din Spania.

Vineri, Guvernul spaniol a adoptat o hotărâre pentru a facilita schimbarea adresei juridice a companiilor din Catalonia în alte regiuni ale Spaniei. Potrivit noilor prevederi, schimbarea juridică va putea fi decisă de Consiliul Director, fără consultarea adunării generale a acționarilor, chiar dacă acest lucru este prevăzut în statut.

Tematic

Referendumul din Catalonia: Reacția lui Vladimir Putin
Premierul spaniol: În Catalonia nu a fost niciun referendum
„Dezbină şi cucereşte"? Posibila miză a violenţelor din Catalonia
Tagurile:
afectata, companie, referendum, Gas Natural Fenosa, Catalonia, Spania

Știrile Zilei