02:10 22 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.33
  • USD16.66
  • RUB0.26
  • RON4.15
  • UAH0.63
Avion, foto de arhivă

Zborurile dintre UE și Marea Britanie ar putea fi suspendate

© Sputnik / Miroslav Rotari
În lume
Sa primesc un link scurt
16610

Un oficial britanic a declarat recent că zborurile dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit ar pute fi suspendate, odată cu declanșarea Brexitului

CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Ministrul de Finanțe al Marii Britanii, Philip Hammond, a anunțat acum câteva zile că zborurile dintre insulă și Uniunea Europeană ar putea fi întrerupte în ziua declanșării Brexit, potrivit The Telegraph, citat de digi24.

„În teorie este admisibil" ca toate zborurile dintre țările Uniunii Europene și Marea Britanie să fie suspendate în ziua în care Londra părăsește UE, a afirmat Hammond.

Deși a precizat că este greu de crezut că asta se va întâmpla, oficialul de la Londra admite că există o posibilitate ca, dacă Brexitul are loc fără nicio înțelegere, în ziua de 29 martie 2019 să nu fie „trafic aerian".

Totuși, el a declarat că este puțin probabil ca cineva să creadă că se va ajunge la asta, referindu-se la posibilitatea ca cele două părți să nu ajungă la un acord.

Brexit-ul — amânat pentru evitarea unui colaps economic>>>

Aspectele care fac ca negocierile să bată pasul pe loc sunt în temei datoriile financiare pe care Marea Britanie le are față de Uniunea Europeană și viitorul statut al cetățenilor europeni din Regatul Unit.

Tematic

Brexit - Noi probleme pentru moldovenii din Marea Britanie
Brexit-ul - amânat pentru evitarea unui colaps economic
Tagurile:
suspendate, Philip Hammond, Brexit, Londra, zboruri, Marea Britanie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei