05:24 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Președintele turc Tayyip Erdogan

Erdogan îl critică dur pe prințul Arabiei Saudite. Vezi de ce a făcut asta

© REUTERS / Yasin Bulbul/Presidential Palace
În lume
Sa primesc un link scurt
15130

Președintele turc l-a criticat dur pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite după ce acesta a anunțat despre intenția de a reveni la islamul ”moderat”

CHIȘINĂU, 11 nov — Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, l-a criticat dur pe prințului Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, pentru că a declarat că intenționează să revină la un islam ”moderat”, informează RIA Novosti.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, bin Salman, care a ocupat funcția de ministru al Apărării și cea de vicepremier al țării sale, a anunțat recent despre intenția de a reveni la un islam moderat.

”Islamul nu poate fi moderat sau nemoderat. Islamul poate fi doar de un singur fel. În ultima vreme se acordă o mare atenție noțiunii de islam moderat. Probabil, omul care a vociferat acest concept consideră că această idee îi aparține. Însă ea a apărut în Occident”, a declarat Erdogan, în cadrul discursului său de la Ankara în fața femeilor de afaceri din statele musulmane.

Liderul turc a subliniat că el, era întrebat despre islamul moderat cu mulți ani în urmă, în cadrul reuniunilor Parlamentului European.

”Acum ei încearcă din nou să promoveze această idee. Ei doresc cu adevărat să slăbească islamul. Noi nu dorim ca oamenii să învețe despre religie din surse străine”, a mai adăugat Erdogan.

Cu câteva zile în urmă, Ministerul pentru Cultură și Informație al Arabiei Saudite a anunțat că va monitoriza felul în care sunt interpretate învățăturile Profetului Mahomed în vederea prevenirii folosirii acestora în scopul justificarii violentei sau terorismului.

Tematic

Turcia va susține Moldova la Adunarea Generală a ONU
Ambiții mari: Moldova și Turcia își propun să avanseze în câteva domenii
Moldovenii care muncesc în Turcia vor primi pensie - detalii
Se conturează AXA Trump-Erdogan în Siria
Tagurile:
vezi de ce, critica dur, Recep Tayyip Erdogan, Arabia Saudita, Turcia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei