12:56 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Prăbușirea avionului L-410 în ținutul Habarovsk

Miracol: O fetiță a rămas vie după prăbușirea avionului în ținutul Habarovsk

МЧС РФ
În lume
Sa primesc un link scurt
144 0 0

O fetiță de trei ani a suferit fracturi, traumatisme și comoție cerebrală, însă a rămas vie în urma catastrofei aviatice care a avut loc în ținutul Habarovsk, starea ei fiind gravă, dar stabilă.

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Miercuri, un avion L-410 al companiei „Habarovskie avialinii", care efectua zborul „Habarovsk — Nelkan", s-a prăbușit în timp ce se pregătea de aterizare. La bord se aflau doi piloți și cinci pasageri. Șase persoane au murit. A rămas în viață doar o fetiță de trei ani și jumătate care a fost spitalizată.

Starea copilului este gravă, dar stabilă. A fost internată cu traumatisme craniocerebrale, comoție cerebrală, fracturi, entorse și altele, a spus șefa spitalului de sector Elizaveta Kolesnicenko, citată de RIA Novosti.

Deocamdată starea copilului nu se agravează.

„Desigur, însuși faptul că fetița a supraviețuit este neobișnuit. Totuși, în istoria catastrofelor aviatice s-au mai înregistrat asemenea cazuri. De exemplu, o însoțitoare de bord a rămas în viață după căderea avionului de la o înălțime de 10 mii de metri", a comunicat un angajat al autorităților din transportul aerian.

Acesta a menționat că deocamdată nu a fost stabilită înălțimea de la care s-a prăbușit avionul în ținutul Habarovsk.

Însoțitoarea de bord din Serbia Vesna Vulovici a întrat în cartea recordurilor Guinness după ce a supraviețuit în anul 1972 căzând de la înălțimea de 10 mii 160 de metri. Avea atunci 22 de ani și zbura în calitate de stagiar pe linia Stockholm — Zagreb.

Potrivit versiunii serviciilor secrete iugoslave, avionul s-a prăbușit din cauza unei explozii la bord pusă la cale de ultranaționaliștii croați.

Unele fragmente ale avionului au căzut în munții din Cehia, iar Vesna Vulovici a fost găsită de un localnic, legată cu centura de scaun. A fost unica supraviețuitoare dintre cele 28 de persoane aflate la bord. De menționat că Vesna a urcat la bordul avionului din greșeală, în locul colegei sale Vesna Nikolic.

Tematic

Un avion de pasageri s-a prăbușit în Rusia. Un singur supraviețuitor (FOTO)
Un avion cu turiști s-a prăbușit în lacul Baikal - detalii
Tagurile:
Cartea recordurilor Guinness, căderea avionului, fetiță vie, miracol, Vesna Vulovici, Habarovsk, Rusia


Știrile Zilei