18:25 16 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.70
  • USD17.76
  • RUB0.28
  • RON4.16
  • UAH0.72
Julian Assange

Assange afirmă că SUA se pregătesc de un război cu Iranul

© Sputnik / Alex McNotton
În lume
Sa primesc un link scurt
127 0 0

Fondatorul Wikileaks a explicat ce ar putea semnifica o probabilă numire a noilor șefi la Departamentul de Stat și Agenția Centrală de Informații (CIA) în SUA

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Posibilele proiecte ale administrației americane de a-l desemna pe directorul CIA, Mike Pompeo, ca secretar de stat și pe senatorul Partidului Republican Tom Cotton director al CIA ar putea duce la un conflict armat dintre Statele Unite ale Americii și Iranul, a scris pe contul său de Twitter fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.

„Tom Cotton ar putea prelua șefia CIA și Pompeo pe cea a Departamentul de Stat, relatează Sputnik France, cu referire la New York Times. Asemenea schimbări ar putea duce la un război cu Iranul”.

Potrivit lui Assange, "Cotton este un adevărat agresiv față de Iran, față de WikiLeaks și Rusia, primește fonduri de la neoconservatori și grupuri legate de Israel".

Anterior, New York Times a transmis, citând surse din administrația SUA, că șeful cabinetului Casei Albe, John Kelly, a elaborat un "plan de tranziție", conform căruia, Poteo l-ar putea înlocui pe Rex Tillerson.

Potrivit sursei citate, aceste schimbări ar putea avea loc înainte de sfârșitul anului 2017 sau la începutul anului 2018.

Tematic

Dezvăluiri: Cum a obţinut Assange e-mailurile compromiţătoare despre Clinton
Assange îi îndeamnă pe americani să creeze o alternativă Partidului Democrat
Tagurile:
război, New York Times, CIA, Julian Assange, Iranul, Statele Unite ale Americii


Știrile Zilei