01:19 17 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.28
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Свадебные кольца

Austria a legalizat „căsătoriile” homosexuale

© Sputnik / AlexTikhomirov
În lume
Sa primesc un link scurt
75 0 0

Curtea Constituțională din Austria a decis să legalizeze mariajele persoanelor de orientare sexuală netradițională

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Curtea Constituțională a Austriei a legalizat căsătoriile persoanelor de același sex, anulând prevederile juridice care stabileau că familia poate fi formată doar de un bărbat și o femeie.

Decizia a fost motivată prin necesitatea de a elimina discriminarea și va intra în vigoare începând cu 31 decembrie 2018.

La mijlocul lunii octombrie, Curtea Constituțională a examinat normele existente cu privire la căsătoriile cuplurilor heterosexuale și înregistrarea parteneriatelor civile, considerându-le discriminatorii.

Potrivit documentului, în prezent cuplurile homosexuale beneficiază de aceleași drepturi ca și cuplurile tradiționale, inclusiv în ceea ce privește drepturile părintești, însă unele institute juridice iau în considerare diferența între aceste forme de conviețuire. Curtea Constituțională a considerat că "o astfel de discriminare pe criteriu de orientare sexuală este inacceptabilă".

Motivul examinării a devenit plângerea depusă de o pereche de lesbiene care au încheiat un parteneriat civil, însă au cerut să li se ofere dreptul la căsătorie. Această solicitare a fost respinsă de consiliul orășenesc din Viena, iar apoi de judecătoria administrativă din Viena, care s-a referit la normele juridice existente.

Instituția "parteneriatelor civile" a fost introdusă în Austria începând cu 1 ianuarie 2010, permițând perechilor homosexuale să-și oficializeze relația.

Austria devine cel de-al 26 stat în lume care ar legaliza căsătoriile homosexuale.

Tematic

Strigător la cer: Suedia îi va obliga pe preoți să-i cunune pe homosexuali
"Moldova, țară ortodoxă" și "Moldova, fără homosexualitate"
Tagurile:
casatorii homosexuale, discriminare, Gay, Curtea Constitutionala, Austria
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei