03:14 22 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.47
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.60
Liderul PDU, Arlene Foster

Brexit: Cuțitul Partidului Democrat Unionist, la gâtul premierului May

© REUTERS / Andrew Paton
În lume
Sa primesc un link scurt
Start Brexit - Marea Britanie a declanșat procedura ieșirii din UE (42)
10610

Calul Britanic se împiedică de buturuga PDU (Partidul Democrat Unionist) în problema Brexit - propunerile precedente ale PDU nu au fost acceptate de Bruxelles.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Partidul Democrat Unionist (PDU) din Irlanda de Nord, a revenit la problema viitoarei frontiere de stat, subminând eforturile în direcția Brexit a prim-ministrului Theresa May.

Guvernul britanic deocamdată nu a avut succes în negocierile cu partenerii de coaliție, mai concret cu Partidul Democrat Unionist. Prim-ministrul Irlandez, Leo Varadkar, este în așteptarea unei propuneri rezonabile din partea guvernului britanic cu privire la frontiera de stat care trebuie să fie delimitată neapărat după finalul Brexit. Comisia Europeana pentru Brexit a numit un dead-line pentru britanici — 10 decembrie este ultima zi când Londra poate prezenta Bruxellesului o propunere acceptabilă privind frontiera.

Exclusiv pentru Sputnik, profesorul universității din Manchester, Roger MacGinty, a comentat dinamica relațiilor dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, la fel și situația din interiorul Paridului Conservator.

Vorbind despre posibilele propuneri din partea guvernului condus de Theresa May, care ar satisface ambele părți, profesorul Roger MacGinty a menționat că Partidul Democrat Unionist va cere ca Irlanda de Nord să fie parte componentă a Regatului Unit. Totodată, în legătură cu insistențele ca Irlanda de Nord să aibă același statut ca și restul Regatului, profesorul MacGinty a subliniat că această poziție a PDU (Partidul Democrat Unionist) nu are nici un sens.

La întrebarea de ce PDU a respins oferta precedentă a guvernului May, Roger MacGinty a invocat sloganul partidului care presupune răspunsul „nu". Partidul Democrat Unionist are o istorie bogată la capitolul negocieri și știe să joace pe muchie de cuțit pentru a-și satisface, dacă nu toate, atunci majoritatea intereselor.

Profesorul MacGinty a mai menționat că PDU nu are nici o șansă de a prăbuși guvernul britanic, însă este o prioritate să joace pe nervi prim-ministrului Theresa May și până la urmă ar putea atinge unele obiective.

Тема:
Start Brexit - Marea Britanie a declanșat procedura ieșirii din UE (42)

Tematic

Suma uriașă pe care Marea Britanie o va plăti drept compensație pentru BREXIT
Cum vor putea obţine moldovenii statutul de rezident după Brexit: Detalii
Moldovenii care vor să rămână în Marea Britanie după Brexit trebuie să știe asta
Tagurile:
cutitul, drama brexit, la gatul premierului May, BREXIT, Partidul Democrat Unionist din Irlanda, Arlene Foster, Leo Varadkar, UK
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei