15:53 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

BREXIT: Scenarii sumbre pentru Marea Britanie - detalii

a1.ro
În lume
Sa primesc un link scurt
Brexit - Marea Britanie vrea să iasă din UE (48)
20921

Regatul Unit al Marii Britanii ar putea suferi pierderi de miliarde de dolari în cazul în care nu va îndeplini condițiile acordului asupra Brexit și va adera la Organizația Mondială a Comerțului fără a se consulta cu Uniunea Europeană

CHIȘINĂU, 13 dec — Sputnik. În contextul următoarei runde de negocieri dintre Bruxelles și Londra, care urmează să înceapă în ianuarie 2018, un grup de experți din cadrul Rand Corporation, a prezentat un studiu cu privire la scenariile Brexit, transmite Sputnik International.

Analiștii au examinat opt variante posibile, ajungând la concluzia că doar una dintre ele ar conduce la câștiguri economice pentru Regatul Unit, și asta ar fi un acord trilateral între Anglia, SUA și UE. Toate celelalte scenarii vor duce la pierderi de la 1,7% până la 5% din PIB pe parcursul a 10 ani.

Raportul a demonstrat că Regatul Unit ar putea suferi pierderi în valoare de peste 140 de miliarde de dolari în cazul în care nu va îndeplini toate condițiile acordului asupra Brexit și va adera la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) fără a se consulta cu Uniunea Europeană.

Anerior, firma de contabilitate Ernst and Young (EY) a raportat că Marea Britanie ar putea pierde 10.500 de locuri de muncă în prima zi după Brexit din cauza cotelor impuse.

Negocierile în problema Brexit între Regatul Unit și Uniunea Europeană au început oficial la 19 iunie și urmează să fie finalizate până la sfârșitul lunii martie 2019. Londra ia măsuri pentru a ajunge la acorduri comerciale cu state din afara UE.

Тема:
Brexit - Marea Britanie vrea să iasă din UE (48)

Tematic

Brexit-ul - amânat pentru evitarea unui colaps economic
Cum vor putea obţine moldovenii statutul de rezident după Brexit: Detalii
Dezvăluiri din culisele negocierilor Brexit: Europa vrea mai mulți bani
Tagurile:
Miliarde, BREXIT, pierderi, Organizația Mondială a Comerțului, UK, Regatul Unit, Marea Britanie


Știrile Zilei