20:24 14 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Banca Germană

Germania este cel mai mare perdant din cauza sancțiunilor UE împotriva Rusiei

© REUTERS / Luke MacGregor/Files
În lume
Sa primesc un link scurt
5910

Penalitățile economice introduse de UE împotriva Rusiei acum trei ani au devenit punitive pentru Germania, potrivit unui nou studiu publicat de Institutul Kiel pentru Economia Mondială, citat de ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Autorii studiului afirmă că exporturile din Regatul Unit în Rusia au scăzut cu 7,9%, în timp ce exporturile franceze au scăzut cu 4,1%, relatează RT.

Comerțul dintre SUA și Rusia a scăzut cu doar 0,6%.

"Germania suportă aproape 40% din pierderile din comerțul spre export, comparativ cu țările occidentale și cu alți actori geopolitici majori mult mai puțin afectați", se arată în studiu.

Conform estimărilor institutului, exporturile germane sunt în prezent cu 618 milioane de euro mai mici decât ar fi fost dacă nu s-ar fi impus sancțiunile. Analiștii subliniază că pierderile totale de export cauzate de restricțiile comerciale reciproce au totalizat 37,5 miliarde de euro de la introducerea sancțiunilor. Pierderile UE ar putea constitui 90% din această cifră.

Sancțiunile împotriva Moscovei au fost introduse de Bruxelles în 2014 în legătură cu presupusa implicare a Rusiei în conflictul din estul Ucrainei. Măsurile punitive au vizat sectoarele financiare, energetice și de apărare ale Rusiei; sancțiunile s-au impus și unor oficiali guvernamentali, oameni de afaceri și personalități publice.

Kremlinul a răspuns prin impunerea unui embargo asupra produselor agricole, alimentelor și materiilor prime din țările care au aderat la sancțiunile anti-ruse. De atunci, ambele părți au extins măsurile.

Tematic

Ksenia Sobceak i-a șocat pe ruși cu o declarație despre SUA și sancțiuni
Juncker nu vrea sancțiuni împotriva Ungariei și Poloniei
Donald Trump a semnat legea privind noile sancțiuni antirusești
Tagurile:
perdant, cel mai mare, sanctiuni, UE, Rusia, Germania


Știrile Zilei