08:55 30 Martie 2020
În direct
  • EUR19.91
  • USD18.09
  • RUB0.23
  • RON4.12
  • UAH0.65
În lume
Sa primesc un link scurt
132 0 0

Social-democrații condiționează formarea coaliției de guvernare cu acceptarea propunerilor de reformarea a Uniunii Europene

CHIȘINĂU, 28 dec — Sputnik. Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel a declarat că reforma UE este una din principalele condiții înaintate de Partidului Social-Democrat (SPD) pentru demararea negocierilor cu CDU/CSU pentru formarea unei coaliții.

"Deocamdată nu s-a decis dacă are sens să demarăm negocieri pentru formarea coaliției. Un lucru e sigur: dacă guvernul va continuă să respingă toate propunerile de reformă a UE, nu va exista nicio coaliție cu SPD", a declarat Gabriel într-un interviu oferit publicației Bild. A doua condiție, potrivit lui Gabriel, este obținerea unui consens în ceea ce privește problema asigurării medicale.

Anterior, liderul SPD, Martin Schulz, a anunțat că organele de conducere a Partidului Social-Democrat a aprobat lansarea unor negocieri preliminare cu CDU/CSU pentru formarea unei coaliții de guvernare. Merkel și-a exprimat speranța că social-democrații vor lua decizie finală la congresul din 14 ianuarie cu privire la demararea unor negocieri depline pentru formarea guvernului.

Tematic

Un europarlamentar anunță care ar putea fi soarta Uniunii Europene
NATO și presupusa amenințare la adresa Uniunii Europene
Moldova - o nouă colonie la periferia Uniunii Europene
Tagurile:
obiect de engot, reformarea UE, CDU-CSU, CDU, PSD, Sigmar Gabriel, Germania


Știrile Zilei