02:38 27 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
În lume
Sa primesc un link scurt
12211

Rezultatele unui sondaj YouGov arată cât sprijin acordă cetățenii europeni proiectului promovat de Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European, actualmente lider al social-democraților germani

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Ideea de a transforma, până în 2025, Uniunea Europeană în „Statele Unite ale Europei" și de a adopta constituția acestora, are mai multă priză la nemți, 30 la sută din persoanele intervievate în această țară s-au exprimat în favoarea proiectului Schulz. 

Comparabil a fost și rezultatul obținut în Franța — 28%. Totuși, chiar și în aceste două țări, numărul celor care resping proiectul este mai mare decât al celor care îl agreează.

Mai spre nordul Europei, în Suedia, Finlanda, Danemarca și Norvegia, scepticismul crește, fiind deosebit de pronunțat în Marea Britanie, unde doar zece la sută dintre cetățeni acceptă ideea creării Statele Unite ale Europei.

Sondajul a fost realizat între 13 și 19 decembrie pe un eșantion de 8 138 de persoane din statele menționate mai sus.

Tematic

Reformarea UE: Obiect de negoț la Berlin
Tagurile:
nemti, Uniunea European, Statele Unite ale Europei, francezi, Parlamentul European, Uniunea Europeana, Franta, Strasbourg, Berlin, Paris, Germania


Știrile Zilei