12:39 20 Ianuarie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
O participantă de 78 de ani la concursul de frumusețe „Grandbikini” din China, 22 iulie, 2017.

Descoperire revoluționară: cum poate fi încetinit procesului de îmbătrânire

© REUTERS/ Damir Sagolj
În lume
Sa primesc un link scurt
259 0 0

Cercetătorii au elaborat un complex simplu de exerciții care fortifică inima și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire a organelor de importanță vitală

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Cercetătorii de la Centrul de Medicină al Universității din Texas consideră că pentru combaterea cu succes a procesului de îmbătrânire este suficientă exercitarea unui efort fizic mic, însă constant. Exercițiile recomandate de savanții din Texas, cu ajutorul cărora poate fi menținută mai mult timp activitatea normală a sistemului cardiovascular în general, presupun inclusiv un curs de lecții cu durata de o săptămână.

Printre acestea se numără o ședință de gimnastică respiratorie care permite obținerea unei frecvențe maxime a contracțiilor cardiace în 4 minute, după care urmează 3 minute de repaus. Exercițiul se efectuează în patru etape.

Conform rezultatelor studiilor desfășurate timp de doi ani, oamenii în vârstă care aplică acest sistem au demonstrat cei mai înalți indicatori în privința funcționării sistemului cardiovascular.

În 75% dintre cazuri, persoanele care au depășit vârsta de 65 de ani au încetat să mai sufere de căderi de presiune arterială, iar elasticitatea vaselor a crescut cu 30%.

Tematic

Un obicei prost, care ne face să îmbătrânim mai repede
Studiu: exercițiile fizice pot preveni îmbătrânirea creierului cu 10 ani
Tagurile:
savanți americani, încetinire, proces de îmbătrânire, descoperire, Universitatea din Texas
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei