03:51 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Granița dintre cele două Corei

Un nou dialog între Seul și Phenian

© AFP 2018 / Ed Jones
În lume
Sa primesc un link scurt
75 0 0

Coreea de Sud a sugerat că va purta negocieri cu Coreea de Nord pe 15 ianuarie, în zona demilitarizată dintre cele două state

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Scrisoarea cu invitația respectivă a fost transmisă de Seul în după-amiaza zilei de vineri. Mesajul conține detalii cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice și a evenimentelor culturale prilejuite de marele eveniment sportiv.

Delegația sud-coreeană va fi formată din trei persoane.

Marți, între Coreea de Nord și Coreea de Sud au fost purtate discuții la nivel de oficiali de rang înalt, pentru prima dată din 2015. La ele au participat ministrul sud-coreean pentru Reintegrarea națională, Cho Myung-gyun, și omologul său nord-coreean, Li Song Gwon.

Părțile au convenit asupra participării sportivilor nord-coreeni la Jocurile Olimpice din Pyeongchang, care vor avea loc între 9 și 25 februarie 2018.

Moscova a confirmat disponibilitatea sa de a contribui la desfășurarea unui dialog între Seul și Phenian.

„Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că este gata să ajute procesul de negocieri și de ameliorare a situației", a spus purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zakharova. Ea a mai adăugat că țara sa promovează ideea soluționării politice și diplomatice a crizei din Peninsula Coreeană.

Tematic

Cele două Corei, din nou în dialog
Garantul Păcii Olimpice: Coreea de Sud îl vrea pe Putin la Pyeongchang
Tagurile:
Jocurile Olimpice, Coreea de Sud, Phenian, Seul, Negocieri, Coreea de Nord, Jocurile Olimpice din anul 2018, Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, negocieri, Phenian, Seul, Coreea de Nord, Coreea de Sud
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei