23:32 17 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
16820

Kremlinul a calificat demersul drept o tentativă de a influența alegerile prezidențiale din Rusia

CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. Lista publicată de Departamentul american al Trezoreriei cuprinde numele a 114 politicieni și 96 de oameni de afaceri din Rusia, care pot ajunge ținte ale sancțiunilor extinse impuse de SUA.

Cei mai mulți oficiali de rang înalt ai administrației prezidențiale ruse se regăsesc în așa-numitul "Raport Kremlin", inclusiv premierul Dmitri Medvedev, care a fost președinte din 2008 până în 2012.

Drapelul SUA
© Sputnik / Станислав Савельев

Prim-vicepremierul Igor Shuvalov, vicepremierii Vitali Mutko, Dmitri Rogozin și Arkadi Dvorkovici, precum și ministrul de Externe Serghei Lavrov, ministrul Apărării Serghei Shoigu, ministrul Dezvoltării economice Maxim Oreshkin, ministrul Energiei Aleksandr Novak, ministrul Finanțelor Anton Siluanov, ministrul de Interne Vladimir Kolokoltsev, ministrul Transporturilor Maxim Sokolov și alți 17 membri ai cabinetului sunt menționați în document.

Șeful importantei băncii ruse Sberbank, Gherman Gref, se află, de asemenea, în lista recent lansată, la fel ca și oamenii de afaceri Abramovici, Abramov, Alekperov, Deripaska, Friman, Kaspersky și Lisin.

Moscova este de părere că publicarea de către Washington a unei noi liste cu cetățeni ruși, "apropiați puterii", asupra cărora se extinde regimul de sancțiuni, este o tentativă de ingerință în scrutinul prezidențial.

"Noi credem într-adevăr că, în definitiv, avem de-a face cu o încercare directă și evidentă de a sincroniza anumite acțiuni cu alegerile — pentru a exercita o influență asupra lor", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Totodată, crede el, aceste eforturi sunt sortite eșecului.

Tematic

(VIDEO) Ce a răspuns Lavrov, întrebat dacă regretă victoria lui Trump
Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile
Tagurile:
Abramovici, Raport Kremlin, sanctiuni extinse, oameni de afaceri, Lavrov, Peskov, lista, Medvedev, Rusia, SUA


Știrile Zilei