11:59 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Francisco Núnez Olivera

„Bunicul lumii”: A decedat cel mai longeviv bărbat de pe Planetă

© Photo: Twitter/ Guillermo Fdez Vara
În lume
Sa primesc un link scurt
233 0 0

A decedat cel mai în vârstă locuitor al Planetei noastre, Francisco Núnez Olivera

CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. Marți, Guillermo Fernandez Vara, președintele regiunii autonome Extremadura din Portugalia, a scris pe pagina sa de Facebook că a decedat cel mai vârstnic bărbat de pe Terra, Francisco Núnez Olivera, care avea 113 ani.

Olivera s-a născut pe 13 decembrie 1904, în Bienvenida — un oraș mic situat la sud de Badajoz (regiunea autonomă Extremadura). Și-a petrecut acolo întreaga viață. Localnicii îi spuneau Marchena: în tinerețe Olivera semăna cu renumitul dansator de flamenco Pepe Marchena. Núnez a avut patru copii, nouă nepoți și 15 strănepoți.

Bătrână
© Sputnik / Илья Питалев

Olivera a devenit cel mai în vârstă bărbat din Europa începând cu 13 aprilie 2016 și cel mai bătrân de pe Terra de 11 august 2017, după moartea lui Yisrael Kristal din Israel. Însuși Franscisco și-a zis în glumă „bunicul lumii".

Núnez nu a respectat un regim alimentar deosebit, însă mâncarea sa preferată era cașcavalul care nu trebuia să lipsească de pe masă. În fiecare dimineață consuma la micul dejun chec și iaurt. Din spusele fiicei sale, în ultima vreme tata dormea doar câte trei ore, în schimb zâmbea mult.

În localitatea în care a trăit Oliver va fi declarată o zi de doliu.

Tagurile:
cel mai vârstnic bărbat, Bunicul lumii, decedat, Francisco Núnez Olivera, Spania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei