11:26 19 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.10
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
74610

În ajunul alegerilor parlamentare din Italia migrația a devenit una dintre temele principale în declarațiile electorale: unii propun să fie consolidate frontierele, iar alții consideră fenomenul imigrației ca pe o sursă unică pentru creșterea demografică

CHIȘINĂU, 3 feb — Sputnik. În Italia rar cine analizează cauzele care au stat la baza crizei imigranților. Colegii de la Sputnik Italia au discutat cu jurnalistul Agostino Spataro, autorul cărții „Immigrazione, la moderna schiavitù" („Imigranții, sclavie modernă").

„Urmăresc această temă încă din anii `80, când eram membru al Camerei Deputaților din partea Partidului Comunist. M-am ocupat de problemele lumii arabe și Mării Mediterane. Acum propun să privim altfel problema imigrației, nu așa cum este ea prezentată în presă și la televizor. Presupun că, dacă facem abstracție de astfel de aspecte ca situația umanitară și problemele de care imigranții fug în Italia și în Europa, va rămâne următoarea problemă: structurile care obțin venituri de pe urma muncii ilegale a imigranților în detrimentul cetățenilor Italiei. Pentru ei este convenabilă, din punct de vedere economic, forța de muncă prost plătită, iar aceasta distruge piața europeană a muncii și contribuie la creșterea șomajului în Italia. Aceasta este o problemă serioasă de care nimeni nu se ocupă", a menționat Agostino Spataro.

Totodată, acesta a spus că trebuie de avut în vedere de asemenea că în Italia există și o altă problemă: cea a emigrației. În ultimii ani sute de mii de italieni cu studii superioare au plecat să-și caute le lucru peste hotare, deoarece în Italia șomajul a atins cote înalte.

 

Tagurile:
Sclavie modernă, imigranți, șomaj, Marea Mediterană, Partidul Comunist, Camerei Deputaților, Agostino Spataro, Italia


Știrile Zilei