03:00 15 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.06
  • RUB0.25
  • RON4.13
  • UAH0.61
Mihail Saakașvili la Lvov

Saakașvili a plasat pe rețelele de socializare un video cu reținerea sa în restaurant

© Sputnik / Stringer
În lume
Sa primesc un link scurt
9310

Saakașvili a fost reținut în ajun într-un restaurant din Kiev.

CHIȘINĂU, 13 feb — Sputnik. Momentul reținerii lui Mihail Saakașvili, fost președinte al Georgiei, fost guvernator al regiunii Odesa din Ucraina și lider al „Mișcării forțelor noi", în restaurantul „Suluguni" din Kiev, a fost înregistrat de camerele de supraveghere.

Filmulețul a fost postat pe pagina lui Saakașvilii de pe Facebook. În imagini se vede cum niște persoane cu fețele mascate dau buzna în restaurant: patru îl trag pe Saakașvili spre automobil, iar unul dintre ei l-a apucat pe fostul guvernator de păr.

În comentariul care însoțește acest video se spune că persoanele care l-au reținut pe Saakașvili „îl loveau peste față, iar pe durata întregului parcurs până la aeroport îi astupau gura și ochii, îl amenințau că o să-l împuște, țintuindu-l culcat la podea în microbuz și apoi în elicopter".

Mihail Saakașvili, care a fost președinte al Georgiei și guvernator al regiunii Odesa, căruia i-a fost ridicată cetățenia ucraineană, a fost deportat luni, din Ucraina în Polonia, de unde acesta intrase în Ucraina în septembrie anul trecut.

În tot acest răstimp au avut loc procese judiciare.

După ce instanța de judecata a decis ca lui Saakașvili să nu i se restituie cetățenia și să nu i se acorde dreptul de azil politic în Ucraina, georgianul, conform readmisiei (returnarea imigranților ilegali) a fost expediat la Varșovia, consemnează Sputnik Armenia.

Tagurile:
video, restaurant, reținere, Mihail Saakaşvili, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei