02:59 15 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.06
  • RUB0.25
  • RON4.13
  • UAH0.61
Constantin Kosaciov

Senator rus: NATO și UE contribuie la divizarea Europei

© Sputnik / Максим Блинов
În lume
Sa primesc un link scurt
71 0 0

Extinderea NATO și UE nu contribuie la unificarea Europei, ci la divizarea statelor care stau în calea expansiunii acestor structuri, consideră senatorul rus Kosaciov, președintele Comisiei pentru Relații Internaționale al Consiliului Federației.

CHIȘINĂU, 14 feb — Sputnik. NATO și Uniunea Europeană continuă să divizeze, nu să unească Europa, un exemplu tragic îl reprezintă Ucraina, a declarat senatorul rus și președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov.

Potrivit lui, frontierele Europei în formatul NATO se mișcă succesiv spre Est și de fiecare dată divizează țările pe care le întâlnesc în cale.

"Recentul exemplu tragic, care continuă să se dezvolte sub ochii noștri sau chiar să degenereze, este soarta Ucrainei, unei țări apropiate nouă, care este pusă în fața unei alegeri artificiale și absurde: cu cine sunteți?", a declarat Kosaciov în cadrul conferinței științifico-practice internaționale "Diplomația populară. Parteneriatul organizațiilor neguvernamentale".

"În viziunea mea, acum (NATO și UE n.r.) continuă să divizeze, nu să unească Europa. Cel puțin, dintr-un punct de vedere rusesc și pornind de la toate consecințele care decurg",  a adăugat președintele comisiei pentru relații internaționale a Consiliului Federației (Senat).

Tagurile:
frontierele Europei, divizeze, Diplomația populară, Est, NATO, Konstantin Kosaciov, Uniunea Europeană, Europa, Ucraina
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei