18:52 02 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
668 0 0

Propunerea a venit din partea unui politician, care a invocat beneficii pentru sănătate și creșterea natalității

CHIȘINĂU, 2 mart — Sputnik. Un politician din Suedia a propus ca pauza de masă să fie înlocuită cu pauza pentru sex, scrie ziuanews.ro.

Per-Erik Muskos, membru în consiliul local din Övertorneå, nordul Suediei este de părere că angajaţii ar trebui să beneficieze de pauză pentru sex, în locul celei pentru masă, plătită de angajator. Potrivit politicianului, această schimbare ar fi benefică atât pentru sănătatea angajaților, cât și pentru creșterea natalității.

Muskos crede că cele mai multe cupluri din țara sa nu petrec suficient de mult timp de calitate împreună. Astfel, el propune o pauză de o oră pe zi, pentru ca angajaţii să meargă acasă şi să se bucure de partener/ parteneră.

Sursa notează că politicianul în vârstă de 42 de ani a invocat beneficiile de sănătate pe care o persoană le poate avea, dar şi creşterea natalităţii, pentru a-şi motiva propunerea. Studiile sugerează că sexul poate îmbunătăţi memoria, imunitatea.

"Este despre a avea relaţii de calitate. Nu văd de ce lumea s-ar opune", a declarat acesta, citat de Quartz.

Suedezii se bucură de numeroase beneficii la locul de muncă, printre acestea numărându-se 480 de zile de concediu parental, pe care partenerii le pot împărți între ei, sau două-trei pauze de cafea, în fiecare zi, precizează publicația.

Tematic

De ce oamenii fac mai mult sex vara. Iată care este explicația medicului sexolog
Tagurile:
partida, masa, primavara, sex, Suedia


Știrile Zilei