13:01 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
Flota rusă în Marea Neagră

Declarație - România întărește capacitățile militare în regiunea Mării Negre

© Photo : Ministerul Apărării FR
În lume
Sa primesc un link scurt
25011

Declaraţia a venit ca urmare a afirmaţiilor preşedintelui rus, Vladimir Putin, precum că sistemul antirachetă nu ar constitui un obstacol pentru Rusia.

CHIȘINĂU, 3 mart — Sputnik. Ministrul Apărării Naţionale a Romaniei, Mihai Fifor, a declarat vineri pentru presa română, că țara sa este cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagră.

"Noi, ca ţară membră NATO şi în parteneriatul strategic cu Statele Unite pe care îl avem, suntem, desigur, extrem de atenţi şi de preocupaţi de ce se întâmplă la Marea Neagră. Considerăm că România este cel mai important pilon şi furnizor de securitate la Marea Neagră în momentul de faţă, tocmai de aceea şi întărim capacităţile acestea", a declarat Fifor.

Merkel și Trump, îngrijorați de noile arme ale Rusiei>>>

Mihai Fifor a mai adăugat că situația din regiunea Mării Negre justifică alocarea a 2% din PIB pentru Armată, scrie presa română.

"Practic, ne învecinăm cu Federaţia Rusă la Marea Neagră şi vreau să vă spun că se poartă un război hibrid destul de intens, pe care şi România îl resimte. Nu mai vorbesc de războiul cibernetic, există şi acesta. Armata României este pregătită să facă faţă acestor provocări şi zicem că facem faţă cu brio în momentul acesta", a menționat Ministrul Apărării Naționale a Romaniei.

 

 

 

Tematic

Putin a anunțat care este principala amenințare pentru Rusia
Tagurile:
membra nato, flota, Marea Neagra, razboi, provocare, arme, armata, NATO, Statele Unite ale Americii, Federatia Rusa, Romania, Rusia, SUA


Știrile Zilei