04:38 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Donald Trump

Washington: SUA nu pot face față noilor arme rusești

© REUTERS / Joshua Roberts
În lume
Sa primesc un link scurt
17610

Donald Trump și conducerea militară a țării manifestă îngrijorare în legătură cu noile arme hipersonice rusești și recunosc că nu dispun de mijloace care ar face față tehnologii moderne militare rusești.

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. În timpul discuției telefonice pe care a avut-o cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, președintele SUA, Donald Trump, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu noile arme rusești, care ar putea vulnerabiliza sistemul american de apărare, afirmă publicația New York Times, cu referire la o sursă anonimă din cadrul administrației de la Washington.

Potrivit sursei, Trump ar fi declarat că salută disponibilitatea Moscovei privind renunțarea la o cursă a înarmării cu arme nucleare. În același timp, președintele SUA a menționat că administrația sa a alocat 700 de miliarde de dolari pentru modernizarea forțelor armate americane, scrie publicația.

Totodată, conducerea militară americană recunoaște că sistemul național de apărare nu este în stare să contracareze elaborări militare rusești de ultimă oră.

"Statele Unite nu dispun de mijloace prin care ar putea face față noilor arme hipersonice rusești", a declarat președintele Comandamentului Strategic al Forțelor Armate ale SUA, generalul forțelor aeriene, John Hyten, care este citat de Business Insider.

Într-o intervenție în cadrul ședinței Comisiei senatului pentru forțele armate, acesta și-a exprimat opinia că SUA nu dispun de mijloace prin care ar fi capabile să se opună noilor arme hipersonice rusești.

Siria: Insurgenții au lăsat în urma lor zeci de tone de arme chimice>>>

Fiind întrebat de președintele Comisiei, senatorul Jim Inhofe, despre modul în care SUA s-ar putea proteja de noile rachete rusești, acesta a opinat că singura soluție sunt forțele de descurajare, care includ triada și potențialul nuclear american.

Tematic

SUA creează premise pentru un război nuclear. Când va utiliza Rusia arma nucleară
Rusia: Noua instalație nucleară și informația despre ea
Putin a anunțat care este principala amenințare pentru Rusia
Tagurile:
forte, ingrijorare, rusesti, senat, presedinte, arme, armata, comisie, Donald Trump, Statele Unite ale Americii, Federatia Rusa, Washington, Moscova, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei