04:43 21 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.12
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Catalonia, manifestație de amploare

Manifestație masivă în Spania: Europa, ești o rușine!

© REUTERS / Albert Gea
În lume
Sa primesc un link scurt
14110

Furia manifestanților s-a îndreptat și contra Guvernului Europei, aceştia au strigat în faţa sediului Delegaţiei Comisiei Europene - "Această Europă este o ruşine!"

BUCUREȘTI, 26 mar — Sputnik, Dragoș Dumitriu. O nouă decizie cel puțin dicutabilă a guvernului spaniol a avut ca rezultat arestarea lui Carles Puigdemont în cursul zilei de ieri. Liderul catalan a fost arestat la frontiera dintre Germania și Danemarca, în baza unui mandat de arestare emis de Madrid. În momentul arestării, Puigdemont se deplasa spre Belgia, unde s-a refugiat după evenimentele separatiste de anul trecut.

Săptămâna trecută, Carles Puigdemont și alți 12 lideri separatiști au fost inculpați pentru rebeliune, infracțiune majoră pedepsită de legislația spaniolă cu până la 30 de ani de închisoare.

Carles Puigdemont
© REUTERS / Juan Medina
Carles Puigdemont

Rezultatul acestei decizii a Madridului a fost ieșirea în stradă a mii de persoane, care au manifestat pe străzile Barcelonei, clamând „Puigdemont, preşedintele nostrum" și cerând libertate pentru "prizonierii politici".

Furia manifestanților s-a îndreptat și contra Guvernului Europei, aceştia strigând în faţa sediului Delegaţiei Comisiei Europene din Barcelona — "Această Europă este o ruşine!".

Manifestaţia nu ar fi fost lipsită de incidente violente şi "au existat momente de tensiune, când maşina delegației guvernului spaniol de la Barcelona a trecut prin zonă", scrie "Știri pe surse", preluând și imagini postate pe Twitter "de mai mulţi utilizatori".

Tematic

„Republica Catalană a bătut monarhia”: Puigdemont anunță victoria în alegeri
Parlamentul catalan a proclamat independența regiunii față de Spania
Tagurile:
lideri separatisti, manifestatii, Carles Puigdemont, Barcelona, arestat, Europa, Spania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei