04:29 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Celilă canceroasă

Pas revoluționar: Vaccinul împotriva cancerului, testat pe oameni

CC BY 2.0 / Penn State / brain cancer cells and released BCNU
În lume
Sa primesc un link scurt
156 0 0

Cercetătorii de la Stanford au înregistrat un progres important în lupta cu cancerul.

CHIȘINĂU, 29 mart — Sputnik. Oamenii de știință au făcut un pas important în lupta împotriva cancerului. Cercetătorii de la Universitatea Stanford vor începe testele pe pacienți pentru un vaccin anticancer, potrivit digi24.

Anul acesta vor avea loc două etape de verificare pe oameni. La testări vor participa 35 de pacienți.

Potrivit sursei, la testele pe şoareci vaccinul a avut o rată de eficienţă de 97%, adică aproape toţi cobaii bolnavi s-au vindecat în urma aceastei terapii.

Tratamentul constă în injectarea a două substanţe care stimulează sistemul imunitar să creeze celule care distrug tumorile. Vaccinul dă însă rezultate doar pentru anumite tipuri de cancer.

Tematic

OMS: legătura dintre consumul de alcool şi dezvoltarea a 7 tipuri de cancer
Important: Fructe și legume care ne pot proteja de cancer
Descoperire uimitoare: Cancerul depistat înainte de apariţia simptomelor
Tagurile:
tumoare, pacienti, eficienta, test, cancer, vaccin, Stanford
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2733
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356