17:56 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Donald Trump

Trump anunță că va ataca: „Rusia, fii gata!”

© AFP 2018 / NICHOLAS KAMM
În lume
Sa primesc un link scurt
118821

Președintele american Donald Trump a scris pe pagina sa de Twitter că loviturile asupra Siriei vor urma și a prevenit Rusia să fie gata.

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Președintele american Donald Trump a scris pe pagina sa de Twitter că vor urma lovituri asupra Siriei și a prevenit Rusia să fie gata.

„Rusia promite să doboare toate rachetele trase în direcția Siriei. Fii gata, Rusia, pentru că ele vor veni, drăguțe și noi, și "inteligente!", a scris Trump.

​Declarația vine după anunțul din 9 aprilie al președintelui american, când Trump a declarat că administrația sa va lua o decizie majoră în următoarele 24-48 de ore privind răspunsul Statelor Unite la atacul cu arme chimice din orașul sirian Douma.

La începutul acestei zile, mass-media au sugerat că Trump și consilierii săi au în vedere un răspuns militar "puternic" la presupusa folosire a bombei cu clor, considerându-l singura cale credibilă de descurajare a altor atacuri chimice. Agenția turcă de știri Yeni Safak a declarat, citându-l pe savantul în relații internaționale Zakariye Molahafci, că SUA a desemnat 22 de obiective în Siria, inclusiv cu militari ruși.

Tematic

Omenirea este la un pas de războiul total
Lavrov: Administrația Trump vrea să revizuiască acordurile internaționale
Tagurile:
presedintele, declaratie, rachete, lovituri, Twitter, Donald Trump, Damasc, Washington, Siria, Moscova, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei