17:56 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Navă militară rusă în rada Tartusului

Navele militare ruse au părăsit baza Tartus din Siria. Iată motivul

© Photo: Ministry of Defence of the Russian Federation
În lume
Sa primesc un link scurt
53720

Rusia și-a deplasat navele de luptă - este pentru prima dată de la "criza rachetelor" când au loc asemenea schimburi de amenințări între cele două superputeri militare.

BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Navele militare ruse au părăsit baza Tartus din Siria existând temerea unui atac al Statelor Unite", a declarat pentru Interfax Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, transmite Mediafax.

Vladimir Şamanov a precizat însă că este vorba de o manevră militară de rutină, în contextul situaţiei tensionate. „Navele au fost retrase din baza Tartus pentru a-şi asigura securitatea", a spus Șamanov.

Reamintim că preşedintele american, Donald Trump, a amenințat Rusia că SUA vor ataca Siria ca o ripostă la un presupus atac chimic atribuit regimului Bashar al-Assad.

La rândul său, Rusia a avertizat Washingtonul să nu lanseze niciun atac contra Siriei, precizând că armata rusă "va doborî toate rachetele lansate de SUA" şi, mai mult, va ataca bazele de lansare.

Este pentru prima dată de la "criza rachetelor" când au loc asemenea schimburi de amenințări între cele două superputeri militare.

Tematic

Trump anunță că va ataca: „Rusia, fii gata!”
Moscova răspunde amenințărilor lui Trump
Trump bate în retragere? Ultimul mesaj pe Twitter pentru Moscova
Kremlinul a reacționat la mesajele postate de Trump pe Twitter
Trump: Precizări cu privire la atacul SUA asupra Siriei
Amenințările lui Trump pe Twitter au majorat veniturile la bugetul Rusiei
Tagurile:
situatie tensionata, manevra militara, baza, nave militare, declaratie, atac, Duma de Stat a Rusiei, Bashar al-Assad, Donald Trump, Damasc, Washington, Siria, Moscova, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei