04:42 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Berlin

Populația Germaniei crește din contul românilor, polonezilor și bulgarilor

© Sputnik / Ekaterina Tchesnokova
În lume
Sa primesc un link scurt
7401

Populația Germaniei crește datorită migrației din România, Polonia și Bulgaria, arată datele publicate de Oficiul Federal de Statistică și Registrul Central al Străinilor.

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. Creșterea populației Germaniei are loc din contul imigranților români, polonezi și bulgari, arată datele Registrului Central al Străinilor (AZR), scrie publicația The Local.

În anul 2017, cea mai mare parte a imigranților au venit din România (85 de mii), Polonia (85 de mii) și Bulgaria (45 de mii). Din anul 2007, numărul imigranților polonezi, români și bulgari a crescut de la 919 mii, până la 2,6 milioane la sfârșitul anului trecut.

În același timp, autoritățile observă o diminuare în anul 2017 a fluxului de imigranți din statele extracomunitare, precum Siria, Irak și Afganistan.

La sfârșitul anului 2017, în Germania au fost înregistrați 10,6 milioane de străini, adică persoanele care dețin cetățenia altui stat.

În pofida faptului că numărul străinilor în Germania a crescut cu 5,8 la sută din anul 2016 — de la 10 milioane, la 10,6 milioane, astăzi se observă același ritm de creștere care a fost înregistrat în țară în anul 2013, până la criza refugiaților.

Expert: Milioane de imigranți vor invada în curând Europa și țările CSI>>>

Potrivit datelor Oficiul Federal de Statistică (Destatis), creșterea numărului imigranților în ultimul deceniu arată aportul substanțial pe care o are migrația în Germania din noile state ale UE. În anul 2017, numărul străinilor veniți din țările membre al Uniunii Europene a fost de 439 de mii de persoane.

Tematic

OCDE, ciuma roșie? 1% din populație va deține 67% din avuția globală
Pronosticuri sumbre pentru România: Rămâne fără populație
Tagurile:
populatie, imigranti, straini, bulgari, Polonezi, flux, Berlin, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2737
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356