00:09 04 August 2020
În direct
  • EUR19.81
  • USD16.72
  • RUB0.23
  • RON4.10
  • UAH0.61
În lume
Sa primesc un link scurt
Atac american cu rachete în Siria (22)
64112

Primele rachete NATO au fost lansate pe teritoriul Siriei în această dimineață, la ora 4.00.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. SUA și aliații săi NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața.

Președintele american Donald Trump a anunțat că a ordonat forțelor armate să efectueze atacuri „țintite” asupra Siriei. Atacul era în desfășurare chiar în momentul în care șeful Casei Albe făcea anunțul și a avut în vizor ținte precise. Armata americană a fost asistată în această acțiune de forțele britanice și franceze. 

Premierul britanic Theresa May a declarat, la rândul său, că a autorizat forțelor armate britanice să efectueze lovituri coordonate și orientate pentru a ”distruge armele chimice ale regimului sirian și a descuraja utilizarea lor”.

La rândul său, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă că ţara sa participă la operaţiunea în curs alături de SUA şi Regatul Unit, precizând că loviturile țintesc „capacităţile regimului sirian ce permit producerea şi folosirea de arme chimice”.

Тема:
Atac american cu rachete în Siria (22)

Tematic

Navele militare ruse au părăsit baza Tartus din Siria. Iată motivul
Rusia speră că în Siria nu se va ajunge la confruntări militare
Implicare puternică: "Sultanul" Erdogan intervine în conflictul sirian
Tagurile:
Franta, atac, Siria, Marea Britanie, SUA


Știrile Zilei